انتخاب مجله معتبر جهت چاپ مقاله
معرفی مجلات معتبر
نکات مهم در انتخاب ژورنال برای چاپ مقاله
مجلات و نشریات علمی زیادی در سراسر جهان منتشر میشوند که سبک و شیوه مخصوص به خود را دارند. بنابراین انتخاب مجله قبل از اقدام به نگارش مقاله یک امر مهم و ضروری می باشد و کمک می کند تا بتوانید برنامه درستی برای نگارش مقاله خود داشته باشید. معیارهای خاصی در انتخاب مجلات معتبر به منظور چاپ مقاله وجود دارد که بایستی به آنها توجه نمایید. از جمله این معیارها دسترس بودن، تیراژ و خواندنی بودن، میزان ضریب تاثیر (IF) آن و شمار خوانندگان می باشد.
یک محقق قبل از انتخاب مجلات معتبر بایستی ببیند که نتایج تحقیقات او تا چه اندازه مهم و با ارزش است و چه مخاطبانی را به خود جلب می کند. اگر به موضوع و نتایج کار خود واقف باشد به راحتی خواهد توانست یک مجله خوب برای مقاله خود پیدا کند. با یک انتخاب درست می توانید هم در وقت خود صرفه جویی نمایید و هم هزینه اضافی پرداخت ننمایید.
انتخاب درست مجله سبک نگارش مقاله شما را تعیین می کند و از دوباره نویسی و ویرایش های مکرر مقاله جلوگیری میکند. زیرا مجلات معتبر مختلف دارای سبک ها و قوانین مختلف برای چاپ مقالات خود هستند.
معیارهای مهم در انتخاب مجلات معتبر
سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که از کجا و چگونه یک مجلات معتبر پیدا کنیم؟
- هدف و حیطه کاری مجله: هر مجله ای در یک زمینه یا حیطه مشخصی اقدام به چاپ مقاله می نماید و در صورتی که موضوع مقاله ارسالی متناسب با فعالیت مجله نباشد، آن مقاله از سوی سردبیر رد خواهد شد. در نتیجه اولین موردی که در خصوص یک مجله باید توجه کرد، زمینه فعالیت مجله می باشد. برای دسترسی به اطلاعات در هر ژورنال مجله، بایستی به بخش “درباره ما” مراجعه نمایید.
- دفعات انتشار مجله در سال: دفعات انتشار مجله در سال در فرایند چاپ مقاله تاثیر گذار است. اینکه مجله ای 4 بار در سال منتشر می شود با مجله ای که هر ماه انتشار میابد، از لحاظ پروسه چاپ مقاله متفاوت خواهد بود. این امر می تواند شانس شما را در پذیرش و چاپ مقاله تحت تاثیر قرار دهد. مسلما مجله ای که هر ماه منتشر می شود، طبیعتا تعداد مقالات بیشتری در سال پذیرش و چاپ می کند و این امر شانس چاپ مقاله شما را افزایش میدهد. بنابراین اگر دانشجو هستید و میخواهید مقاله شما در بازه زمانی کوتاهی به چاپ برسد، مقاله خود را به مجله ای که فاصله انتشار کمتری دارد، بفرستید.
- نوع مقاله های چاپ شده در آن مجله: برخی از مجلات معتبرهستند که شیوه خاصی برای چاپ مقاله دارند، مثلا بعضی از مجله ها فقط کارهای تحقیقاتی کلینیکی را چاپ می کنند و از چاپ مقاله های علوم پایه خودداری می کنند. و یا برخی مجلات هستند که صرفا مقالات پژوهشی را به چاپ می رسانند و اگر شما یک مقاله مروری یا ترجمه را به این مجلات ارسال نمایید با وجود خوب بودن محتوای مقاله، از سوی سردبیر رد خواهد شد.
- دستورالعمل نگارش مقاله در آن مجله: اینکه یک مقاله دارای یک ساختار و چهارچوب تعریف شده باشد برای اغلب مجلات مهم است. تنها تفاوت های جزئی می تواند در برخی از مجلات در بخش دستورالعمل نگارش مقاله اعمال شود. مثلا ممکن است در برخی مجلات خواسته شود که بخش نتایج و بحث جداگانه نوشته شود اما در مجله دیگر این دو بخش ادغام شود. یا بخش چکیده مقاله در برخی مجلات بصورت بخش بندی شده نوشته می شود و در
برخی دیگر خیلی ساده و جزئی. حتی تعداد صفحات مقاله و نحوه رفرنس نویسی نیز در مجلات متفاوت هستند. تمامی این موارد در بخش ” دستوراعمل نگارش مقاله” و یا “راهنمای نویسندگان” در سایت تمامی مجلات توضیح داده می شود. اگر مقاله شما با فرمت مجله تطبیق نداشته باشد، در این صورت مقاله شما رد خواهد شد. این رد شدن مقاله در واقع به علت ایرادات محتوایی نیست بلکه بعلت عدم رعایت ساختار نگارشی مقاله بر اساس فرمت مجله میباشد.
سایر مواردی که به انتخاب مجلات معتبرکمک میکنند:
- قرار نداشتن در لیست مجلات نامعتبر
- نمایه سازی فهرست
- هیئت تحریریه
- هزینه چاپ مقاله
- مدت زمان بررسی مقاله
- منظم بودن فرآیند داوری