سرمایه گذاری و انواع آن
سرمایه گذاری
سرمایه گذاری
بهترین وسیله ای برای کسب دارایی است و با گذشت زمان می توان از آن درآمد بدست آورد. در کُل می توان گفت که سرمایه گذاري عبارت از آن دارایی است که برای ما درآمد حصول می کند و سرمایه است که در کنار دیگر موارد، رفاه خوب تر را براي ما مهیا می سازد. با توجه به دنیای اقتصاد، در شرایط کنونی اغلب افراد به آینده شان توجه داشته و تلاش می ورزند تا رفاه بیشتر را برای آینده خود فراهم نمایند. آنها به این نتیجه رسیده اند که بازنشستگی نمی تواند آینده آنها را تضمین نماید، روی همین امر آنها بخشی از درآمد فعلی شان را سرمایه گذاری مینمایند. در این عرصه بیشتر مردم مخارج ضروری شان را اولویت بندی می نمایند، زیرا آنها فهمیده اند که نمی توان هم پول خود را خرج کرد و هم از آن پس انداز کرد.
انواع سرمایه گذاری
اقتصاد دانان جهان سرمایه را به سه بخش تقسیم کرده اند که قرار ذیل به آنها اشاره می گردد:
مالکیتی: زمانی که حرف از سرمایه گذاری به میان می آید، اولین چیزی که در ذهن انسان ها خطور می کند، در تملک قرار گرفتن چیزی می باشد. این نوع هم خطر بیشتر و هم منفعت بیشتر را در قبال دارد و به بخش های مختلفی تقسیم گردیده است. سرمایه گذاری در سهام، کسب و کار، کالاهای گران قیمت و املاک و زمین از جمله سرمایه گذاری های ملکیتی می باشند.
اعتبار دهی: مشابه به فعالیت بانک بوده، نسبت به سایر سرمایه گذاری ها بخصوص سرمایه گذاری مالکیتی، خطر کمتر دارد که به همین علت منفعت آن نیز کمتر می باشد.
حساب پس انداز: براي هر فرد داشتن حساب پس انداز یک نوع سرمایه گذاري است، زیرا بیشتر اوقات بانک ها بر اساس مدت زمان سپرده ها با درصدی مشخص، به سرمایه گذار درصدی مشخص از فایده می دهد و بدون خطر میباشد.
اوراق بهادار: شامل اوراق خزانه داری، وام هاي بین المللی و اوراق شرکت ها میشود.
نقدی: این نوع به شکل پول نقد بوده، به آسانی قابلیت نقد شدن را دارد و فایده آن به آسانی بدست می آید.